Program for sommeren 2010

HJEM

Program
Åpningstider
Billettpriser
Tilbud til grupper

Ukas Bull-tekst

Om Bull-museet:
Prestegården
Våningshuset
- Kjøkkenet
- Bulls forfatterkontor
- Blåkammerset
- Grønnkammerset
- Prestens kontor
- Soverommet
- Stua
Drengestua
Loftet
Stabburet
Haven

Øvrige samlinger:
Ottar E. Akres samling
Trekkspillsamlingen til Georg Dahlgren
Skolemuseet

Styret
Kontaktinformasjon
19.juni
Sesongåpning kl 12. Sang ved Øvre Rendal mannskor og kultursti. Tynnkakebakst med Brynhild Lervang kl 12 – 15, demonstrasjon av håndarbeidsteknikker. Margeretha Stassen og Kristin Pas spiller til kaffen kl 14.

27.juni
Grilling med Frivilligsentralen kl 16. Kilkast for store og små.

3. juli
Rendalen Hagelag har historisk vandring med Marit Trøen og orientering om krydderurtene med Berit Olsen i prestegårdshagen i Bull-museet kl 12-15. Servering av løpstikkesuppe og rundstykker.

9.juli
Bull-spillet ”Morosamme kropper og arme kroker” vises kl 19. Salg av kaffe og kaker.

10.juli
Bull-spillet ”Morosamme kropper og arme kroker” vises kl 19. Salg av kaffe og kaker.

11.juli
Bull-spillet ”Morosamme kropper og arme kroker” vises kl 15. Middagssalg.

18.juli
Familiedag med utdeling av Rendalsprisen og Vesleblakkenprisen kl 12.
Oline Sofie Bakkom med musikere spiller, Toralf Lønrusten leser Vesleblakken, Bodil Tronstad, kjent såpeboblegeneral fra Koppang, blåser Østedalens største såpebobler sammen med barna. Jentelokken presenterer luekonkurranse, Marry Thorsteinsen, Anne Grete Nordbekk m.fl. deltar med demonstrasjon av ulike håndarbeidsteknikker. Salg av mat og drikke.

24.juli
”Terje Vigen i ord og toner”, med Helge Jordal kl 19.

Musikk med Bente Illevold og medmusikere. Salg av mat og drikke.

31.juli
Koking av møssmør og klubb i eldhuset med Odd Steinar Grindal kl 11. Her får godt voksne frisket opp barndomsminner og unge prøvesmakt god tradisjonsmat. Matsalg.

7.august
Trekkspilldag i Ottar E. Akres ånd.
Guiding i musikksamlingen og muligheter for å kjøpe seg blandsmør og rabarbrasuppe i Gammelskola fra kl 12. Utekonsert på museet kl 15. Klokka 19 blir det mer musikk og dans på Renheim. Ottar Johansen, Ivar Dagenborg, Per Bredesen, Willy Rustad, Roy Enger og Kjetil Skaslien. Musikere fra Tynset trekkspillklubb kommer også. Det blir et rikholdig program for alle musikkinteresserte. Neste dag, søndag 8. august, blir det også trekkspillkonsert i Øvre Rendal kirke kl 12.

15.august
Ta med deg kjæledyret ditt i museet. Det blir kåring av Rendalens peneste kjæledyr, leker og konkurranser med spreke og mindre spreke. Ta med egen matkurv. Vi spanderer kaffe, te og saft. Fra klokka 12.

22.august
Sommersesongen i museet avsluttes med markering av ”Naturmangfoldåret 2010” og vandring i området ved museet kl 13. Dette området er betegnet som et spesielt verdifullt kulturlandskap. Vi har med guide som forteller undervegs og det blir oppgaver til store og små. Ta med matpakke. Programmet er beregnet på store og små og dagen arrangeres i samarbeid med Barnas Turlag.

HVER SØNDAG
Høytlesning i drengestua kl 14.

 

Ansvarlig for siden