Soverommet

HJEM

Program
Åpningstider
Billettpriser
Tilbud til grupper

Ukas Bull-tekst

Om Bull-museet:
Prestegården
Våningshuset
- Kjøkkenet
- Bulls forfatterkontor
- Blåkammerset
- Grønnkammerset
- Prestens kontor
- Soverommet
- Stua
Drengestua
Loftet
Stabburet
Haven

Øvrige samlinger:
Ottar E. Akres samling
Trekkspillsamlingen til Georg Dahlgren
Skolemuseet

Styret
Kontaktinformasjon

 

Fra "Ulveslaget":

Jeg vet ikke hvor lenge jeg kan ha ligget slik da jeg med ett farer op i unevnelig angst. Ute, fjernt høres der et underlig vilt mylder av ul og raut, og mot vinduet ser jeg et dyrs store mørke hode tegne sig med åpent gap. Jeg setter i et skrik og står med hendene for øynene. Barnepiken, som lå i værelset ved siden av, kommer inn opskremt og spør med søvndrukken pust hva er på ferde. ”ser du ikke det da?” spør jeg og peker.

Men med det samme gir Hektor – for han var der - et knurrende glefs og reiser seg høit med begge labber i vinduskarmen.

 Marit kommer bort til vinduet og skurer rimen av for å se ut, men blir stående og stirre som fjetret ut i den iskolde vinternatten. Og ved siden av står jeg barbent og skjelvende. For borte på jordet, nordenfor gården, ser jeg et syn jeg sent vil glemme.

Ut over sneen veltet og vred der sig mørke klumper av dyr som sloss, store og små, under skrik og vræl, som steg og falt som en fjern foss gjennom natten.

”Ulv!” hvisket Marit og snudde sig blek, tok mig i armen og drog mig unda. Men Hektor lå med begge labbene høit op på døren, trykte på og vilde ut.

Du finner flere bøker i bokhylla

Bøker som dette avsnittet er hentet fra er veldig spennende og underholdende, men hvis du ikke er glad i å lese kan vi anbefale deg å teste spilleautomater med gratisspinn.

 

 

Siden er laget av Nordøsterdalsmuseet