Stua

HJEM

Program
Åpningstider
Billettpriser
Tilbud til grupper

Ukas Bull-tekst

Om Bull-museet:
Prestegården
Våningshuset
- Kjøkkenet
- Bulls forfatterkontor
- Blåkammerset
- Grønnkammerset
- Prestens kontor
- Soverommet
- Stua
Drengestua
Loftet
Stabburet
Haven

Øvrige samlinger:
Ottar E. Akres samling
Trekkspillsamlingen til Georg Dahlgren
Skolemuseet

Styret
Kontaktinformasjon

Dette var ”allrommet”. Dagligsture, spisestue og finstue.

Vi vet mye om hvordan rommene ble brukt og var møblert da Jacob vokste opp. Han var stert opptatt av at barndomshjemmet hans skulle bli museum, og laget derfor skisser av rommene.

Da familien Bull flyttet fra Rendalen ble møblene solgt på auksjon. Men da bygdefolk fikk høre at det skulle bli museum i den gamle prestegården, syntes de det var så artig at de kom tilbake med ting de hadde kjøpt av familien Bull og som hadde stått her.

Fra "Herr Samuel"

Han velerverdighet hr. Samuel Mandall satt i den store stuen og leste. Snestormen lå på de skoddestengte vinduer mot nord og hadde fylt vinduslemmens små utkikkshull med melfin, tettpisket sne. Mot syd var vinduene blanke; det sortnet ut gjennom skoddenes utstårene hjerter og kors. Hr. Samuel leste brev fra sin svoger på Romerike, nykommet med skipost i dag. De nystøpte julelys brente med bred, osende tane; lyssaksen lå på messingstaken med svartnende tanesmull i gapet; dens spiss bar talghette, hvori små svarte tyver i lyset var stvnet fast. Hr. Samuel satt i den hestehårssofa, hans hustru på stol ved siden for å få nytt å vite. For jul var i vente , og da kom der alltid fersk tidene.

Du finner flere bøker i bokhylla

 

 

Siden er laget av Nordøsterdalsmuseet